Lokaal Mantelzorgnieuws Son en Breugel

Netwerkbijeenkomst Jonge Mantelzorgers Son en Breugel 

Op donderdag 18 april vond voor het eerst een netwerkbijeenkomst Jonge Mantelzorgers plaats in Son en Breugel. Hier waren diverse organisaties vertegenwoordigd zoals GGD/jeugdgezondheidszorg en CMD (toegang voor vragen over welzijn, wonen en zorg), onderwijs (interne begeleiders basisscholen), de Caroussel, jongerenwerk (LEVgroep), prakijkondersteuner huisarts en Organisatie ondersteuning langdurig zieke kinderen. Er werd met elkaar kennisgemaakt en ideeën  uitgewisseld ter versterking van samenwerking en het in beeld krijgen van jonge mantelzorgers. Hier wordt tijdens de  week van de jonge mantelzorger (van 1 tot en met 7 juni)  breed op ingezet.
Omdat het zo waardevol is om rondom deze doelgroep samen te zitten vindt er in het najaar weer een bijeenkomst plaats. 

Week van de jonge mantelzorger

In deze week vinden er allerlei activiteiten plaats in Son en Breugel. De activiteiten zijn bedoeld voor de jonge mantelzorgers die we al in beeld hebben maar ook om nieuwe jonge mantelzorgers in beeld te krijgen. Dit om hen te zien en in het zonnetje te kunnen zetten. Op de website komt binnenkort het programma te staan.

Jonge mantelzorgers | LEV Son en Breugel

week van de Jonge mantelzorger

 

 

 

 

 

 

 

Spreekuur mantelzorgsteunpunt Son & Breugel 

Iedere dinsdagochtend kun je tussen 11.00 en 12.00 uur binnenlopen in het Dommelhuis met vragen over mantelzorg. Een medewerker van het Steunpunt mantelzorg is dan aanwezig in de foyer voor informatie en advies. Zo nodig kan ook een afspraak gemaakt worden voor een apart gesprek.