Lokaal Mantelzorgnieuws Son en Breugel

Spreekuur mantelzorgsteunpunt Son & Breugel 

Iedere dinsdagochtend kunt u tussen 11.00 en 12.00 uur kun je binnenlopen in het Dommelhuis met vragen over mantelzorg. Een medewerker van het Steunpunt mantelzorg is dan aanwezig in de foyer voor informatie en advies. Zo nodig kan ook een afspraak gemaakt worden voor een apart gesprek.  

Steunpunt mantelzorg logo

Mantelzorgwaardering 

Ook dit jaar zijn er vanuit de gemeente Son & Breugel weer waarderingsactiviteiten voor mantelzorgers op en rond de dag van de mantelzorger – 10 november. Dag van de Mantelzorg Son en Breugel

Mantelzorgcafé: thema levenstestament

Het steunpunt Mantelzorg in Nuenen organiseert op donderdag 21 september een Mantelzorgcafé waar iemand van Schäfer Notarissen uitleg geeft over zaken als levenstestament, wilsverklaring, mentorschap en bewindvoering.

Mantelzorgers uit Son & Breugel zijn ook van harte uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn. 
Meer informatie/aanmelden

Jonge Mantelzorgers Son en Breugel 

Iedere eerste woensdag van de maand is er een middag (van 14.00-16.00 uur) voor jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd. Deze middagen zijn bedoeld voor ontspanning, uitwisseling met leeftijdsgenoten in een soortgelijke situatie thuis, luisterend oor en gezelligheid.   

Voor de komende periode staan er weer diverse activiteiten op de agenda.  

  • woensdag 4 oktober 
  • woensdag 1 november  
  • woensdag 6 december  

Voor jonge mantelzorgers in de middelbare schoolleeftijd (12-18 jaar) staat op vrijdag 29 september een avond gepland.  

Voor jonge mantelzorgers 18+  is er op woensdagavond (in de oneven weken) uitwisseling en ontspanning met leeftijdsgenoten.  Tijd: 19.30-21.30 uur. Locatie: Jongerencentrum Chill Out, gemeenschapsgebouw Braecklant Amerikalaan 2 

Kijk hier voor alle informatie voor jonge mantelzorgers

chill out gebouw