Lokaal Mantelzorgnieuws Son en Breugel

Dag van de mantelzorg 2022   

Dag van de Mantelzorg rose

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat jij doet als mantelzorger is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want je zorg mag gezien worden. In heel het land zijn in deze week activiteiten, speciaal voor mantelzorgers.

Steunpunt Mantelzorg Son en Breugel, onderdeel van LEVgroep, organiseert op diverse momenten in de week van 10 november activiteiten voor de dag van de mantelzorg. Op deze dagen worden de mantelzorgers in de gemeente Son en Breugel in de schijnwerpers gezet.

Het programma:

Wanneer:           vrijdag 11 november
Waar:                 De Zwaan
Tijd:                   12.30-14.30 uur
Programma:      Lunch

Aan sfeervol gedekte tafels met andere mantelzorgers ongedwongen genieten van een lunch. Een mogelijkheid om andere mantelzorgers te leren kennen of met bekende weer eens bij te praten over diverse onderwerpen.


Speciaal programma voor werkende mantelzorgers

Wanneer:           woensdag 9 november
Waar:                  De Zwaan
Tijd:                    18.00-20.00 uur
Programma:      Diner

Ongedwongen in contact zijn met andere mantelzorgers en genieten van een driegangen-diner. Een avondje genieten van lekkers en ondertussen met anderen bijpraten/kennismaken.

Speciaal programma voor jonge mantelzorgers (tot leeftijd van 25 jaar)

Wanneer:          zaterdag 12 november
Waar:                Dagje WinterEfteling
Tijd:                   09.30-19.30 uur
Programma:     WinterEfteling

We gaan met een touringcarbus naar de WinterEfteling. We verzamelen om 09.30 uur op het Kerkplein in het centrum van Son.  Er zijn voldoende begeleiders aanwezig die dag om met diverse groepjes door het park te gaan. We maken groepjes en zorgen dat iedereen zich prettig voelt bij het groepje waar hij/zij bijzit. We maken afspraken over verzamelplek, gezamenlijk lunchen en vertrek. Iedereen neemt zelf  eten en drinken mee.
Om 19.00 uur vertrekken we weer vanuit de WinterEfteling 
naar Son. Via een namenlijst wordt  gecheckt of iedereen er is.

Aanmelden kan vóór 01 november 2022 

  • per mail: steunpuntmantelzorg.sonenbreugel@levgroep.nl  
  • per post: door het aanmeldformulier wat per post gestuurd is naar mantelzorgers, te sturen naar: CMD, het Dommelhuis - Kerkplein 5, 5691 BB in Son t.a.v.  Steunpunt Mantelzorg.

Vermeld daarbij om welke activiteit het gaat.