vrijwilliger helpt iemand met beperking
Datum

Ronald heeft een stuk zelfstandigheid teruggekregen door inzet vrijwilliger

Inhoud

Als vrijwilliger van de hulpdienst doet *Jos samen met *Ronald wekelijks zijn boodschappen. Door de beperking van Ronald werd zijn wereld steeds kleiner. Met de hulp van Jos heeft Ronald een stuk zelfstandigheid teruggekregen en drinken ze ook iedere week gezellig samen een kopje koffie.  

Ronald heeft een beperking maar wandelt nog graag zelf naar de winkel om daar zijn boodschappen te doen. Door de beperking van Ronald wordt het zelf boodschappen doen steeds moeilijker en komt hij minder uit huis. Hij verliest een stuk zelfstandigheid.

Deze vraag kwam bij de vrijwillige hulpdienst binnen en Jos was bereid om met meneer 1x per week naar de winkel te wandelen om hem te ondersteunen bij het doen van de boodschappen. Tijdens het kennismakingsgesprek was er gelijk een klik tussen Jos en Ronald. Samen spraken ze af wanneer ze de boodschappen gingen doen en na afloop was er nog tijd voor een kopje koffie en een praatje.

De impact van deze hulp was dat Ronald een stuk zelfstandigheid behouden heeft en zijn sociale contacten vergroot heeft.

*Wegens privacy gebruiken we voor dit verhaal fictieve namen en een stockfoto.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen