Ambulante jongerenbegeleider bemiddeling tussen jongeren en bewoners
Datum

Overlast door jongeren bij bewoners opgelost door bemiddeling van ambulant jongerenbegeleider

Inhoud

Honingbij is een straat gevestigd bij een basisschool en de lokale voetbalvereniging. Eén hoekwoning gevestigd aan de Honingbij ervaarde hevig overlast van een groep jongeren in avonduren die daar hinderlijk en vervelend waren (schoppen tegen voordeur, belletje lellen, stenen gooien). Hun kind van 2 jaar werd er enorm angstig van en woongenoot van bewoners ging er op achteruit. Er waren al diverse politiemeldingen gemaakt maar verbetering was er niet. Jongerenwerk is ingeschakeld.

Vanuit het jongerenwerk hebben wij in beeld gebracht om welke jongeren het ging. Wij zijn met betrokken jongeren laagdrempelig in gesprek gegaan. Doordat wij de jongeren al kenden van andere activiteiten had het een positieve werking. We hebben aangeven wat hun gedrag met de bewoners deed en voornamelijk hun kind van 2 jaar. Hier waren zij enorm van geschrokken. 

Door bewoners en jongeren met elkaar te verbinden is er samen gewerkt aan een oplossing wat heeft geleid tot geen overlast. Bewoners zijn gehoord en hebben het als positief ervaren dat er jongerenwerkers zijn die de taal van jongeren spreken en er zijn om met jongeren in gesprek te gaan.

Door actief te zijn in wijken en bereikbaar te zijn voor alle bewoners en jongeren in Son en Breugel zijn wij ook toegankelijker voor de buurt. Wij hebben vanuit ons positie bemiddeld tussen bewoners en jongeren om overlast te voorkomen. Vanuit bewoner is het volgende Whatsapp bericht gestuurd:

 

‘’Bedankt voor jullie inzet en wij zijn blij dat we niet meer te maken krijgen met hinderlijk gedrag van een groep jongeren. Al een paar weken merken we niks meer van overlast, hopelijk blijft dat zo!’’

Als ambulante jongerenbegeleider is het belangrijk om actief bereikbaar te zijn voor alle bewoners in Son en Breugel. Vanuit onze positie hebben we bemiddeld tussen bewoners en jongeren om overlast te voorkomen.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen