move training
Datum

Met genoeg zelfvertrouwen naar de middelbare school door MOVE-training

Inhoud

Gigi (11) heeft geen fijne basisschooltijd en na dit schooljaar gaat ze naar de middelbare school. Ze vindt de verandering erg spannend: nieuwe docenten, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vrienden moeten maken en een grotere school. Gelukkig voor Gigi gaat er een vriendinnetje naar dezelfde middelbare school als haar. Gigi zou zich graag wat meer willen voorbereiden op deze overstap, de MOVE-training helpt haar daarbij. 

Vanuit het jongerenwerk van LEV Son & Breugel wordt er speciaal voor jeugd uit groep 8 MOVE-trainingen georganiseerd om te werken aan: zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en belangrijke thema's zoals social media. Er worden scholieren uitgenodigd, die hun persoonlijk verhaal delen met de deelnemers en ook koken en eten de deelnemers gezellig samen. Gigi komt ook in aanmerking voor deze bijeenkomsten en besluit deel te nemen. 

Ze hoort van andere deelnemers wat zij lastig of spannend vinden. Het stelt Gigi gerust dat ze niet de enige is die worstelt met deze onderwerpen. De opdrachten die Gigi tijdens de bijeenkomsten moet uitvoeren samen met andere deelnemers, geven haar inzichten. Gigi is dankbaar voor de bijeenkomsten want het heeft geholpen. Ze heeft veel geleerd, over hoe ze meer zelfvertrouwen kan krijgen en sterker in haar schoenen kan staan. Ze gaat met meer vertrouwen de volgende fase in, naar de middelbare school.

Door met andere groep 8 kinderen te praten over wat zij ook lastig vinden met het naar de middelbare school gaan heb ik veel steun gehad. Door de oefeningen en de opdrachtjes die we deden voelde ik me zelfverzekerder en kreeg meer zelfvertrouwen. Het interviewen van de middelbare scholieren vond ik ook echt fijn. Zo weet je toch even wat meer. Ik heb er echt veel aan gehad!”

--

Vind je het zelf ook spannend om naar de middelbare school te gaan? Misschien zijn de bijeenkomsten van MOVE dan iets voor jou. Het kan je helpen om anders naar situaties te kijken. Het is fijn om met anderen in een groep te zitten want je hoort van elkaar wat iedereen lastig vindt en je kunt elkaar helpen.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen