ans-wilma
Datum

Ans en Wilma zijn beiden niet meer eenzaam sinds ze contact hebben

Inhoud

Ans (78) en Wilma (81) zijn beiden alleenstaande vrouwen. Allebei voelen ze zich regelmatig eenzaam, ze zouden graag meer sociaal contact hebben. Zowel Ans als Wilma zoekt een maatje, iemand om eens mee te praten en om iets leuks mee te ondernemen. Een buurtwerker van LEVgroep Son & Breugel bezocht de dames regelmatig individueel en constateerde dat Ans en Wilma in dezelfde situatie verkeerden. 

De bezoekvrijwilligers van de ouderenhulpdienst van LEVgroep waren op dat moment allemaal ingezet dus van daaruit konden ze niets voor Ans en Wilma betekenen. Het leek de buurtwerker van LEVgroep daarom een goed idee om Ans en Wilma aan elkaar voor te stellen, om te kijken wat zij voor elkaar konden betekenen. Hier stonden de dames voor open. Er werd een gesprek georganiseerd met beide dames bij één van hen thuis en er bleek een klik te zijn. Ans en Wilma waren enthousiast en hebben na het gesprek gegevens uitgewisseld en een vervolgafspraak gemaakt. De buurtwerker besloot om contact met de dames te onderhouden en heeft hen later gebeld. Het bleek dat Ans en Wilma nu regelmatig met elkaar afspraken en om de beurt bij elkaar op de koffie gingen. 

"Het is zo fijn dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, we kunnen elkaar helpen." - Ans (78)

--

Ans en Wilma zijn het voorbeeld van twee mensen die bij elkaar in de buurt wonen en iets voor elkaar kunnen betekenen. Zij hebben nu contact op basis van wederkerigheid. Het is fijn als mensen in de buurt iets voor elkaar kunnen betekenen maar toch blijven vrijwilligers hard nodig. Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Ans en Wilma? En zou je graag wat voor een ander willen betekenen? Word dan vrijwilliger bij LEVgroep. 

Meer informatie over vrijwilligerswerk

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen