Datum

Terugblik ‘Week van de Jonge Mantelzorger’

Inhoud

Tijdens deze week (de eerste week van juni) staat bewustwording en her- en erkennen van jonge mantelzorgers centraal.

Een aantal activiteiten hebben plaatsgevonden voor de doelgroep, zoals een Mindwalk-parcours voor de basisschoolleeftijd op 1 juni (verzorgd door Lisette de Wit van ‘Remindset) en voor de brede doelgroep (8-25 jarigen) was er op zaterdag 4 juni een geweldig leuke verrassingsdag bij Cable Park Best. Dit werd aangeboden door de Agora Club de Kempen en hebben 30 jonge mantelzorgers (waaronder een aantal met introduce) genoten van waterskiën, lunch en workshops. Er staan nog wat voorlichtingslessen op de basisscholen gepland voor de komende periode.

Op diverse plekken in het dorp en op de social media kanalen zijn met de campagne boodschap ‘Niet te missen!’ hopelijk mensen bereikt en heeft het effect. Jonge mantelzorgers staan vaak voor een keuze die lastig is te maken. Met vrienden iets leuks doen óf moeder ondersteunen thuis.. gaan sporten óf broertje helpen bij huiswerk omdat het de ouder niet lukt.  #niettemissen

Het Steunpunt Mantelzorg Son en Breugel heeft al best aardig wat jonge mantelzorgers in beeld, ongeveer 85 in de leeftijd 8 – 25 jaar, maar hoopt toch dat er ook de komende tijd weer nieuwe in beeld gaan komen. Voor een stukje informatie, mogelijkheden voor ontspanning, contact en gezelligheid met leeftijdsgenoten en een jaarlijkse waardering.

Hou de website in de gaten voor het aanbod : www.levsonenbreugel.nl