Datum

STEM NU OP WE CARE HELMOND VOOR EEN APPELTJE VAN ORANJE

Inhoud

Het succesvolle jongereninitiatief We Care Helmond is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Zo’n twee jaar geleden kwam de Helmondse groep samen, met de wens om jongeren in het Helmondse een stem te geven in gemeentelijke besluiten die over jongeren gaan. Samen met M’hamed Yahia (netwerker bij welzijnsorganisatie LEVgroep) ontstond het idee om We Care Helmond op te richten.

stem op we care helmond appeltje oranje

STEM hier OP WE CARE HELMOND

 

We Care Helmond organiseert regelmatig activiteiten en bijeenkomsten om signalen en behoeftes van jongeren op te halen in de wijken. Vervolgens brengen zij advies uit aan diverse partijen in Helmond, zoals de gemeenteraad, politie en het onderwijs.

We Care Helmond heeft in de aflopen jaren diverse activiteiten georganiseerd om Helmonders aan elkaar te verbinden en om er te zijn voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Denk aan het verzorgen van lunchpakketten voor ouderen, maaltijden bereiden en het uitdelen van een bloemetje in coronatijd. Daarnaast hebben de jongeren van We Care zich ingezet voor thema’s die spelen onder de jeugd, bijvoorbeeld het realiseren van een centrale plek voor jeugdigen in de binnenstad van Helmond. Na diverse pogingen zijn ze erin geslaagd om samen met jongerenwerk Helmond en Stadsleerbedrijf in de Droomfabriek een City sporthal op te tuigen, waar nu diverse partijen dagelijks gebruik van maken.

“We horen uit diverse hoeken in de stad dat de jongeren van We Care Helmond zorgen voor een glimlach bij de inwoners van de stad. Hun acties en initiatieven worden enorm gewaardeerd”, aldus M’hamed Yahia.

En dat is ook precies waar We Care Helmond zich voor inzet: het zorgen dat mensen zich verbonden voelen en samenwerken met inwoners om het positieve in hen naar boven te halen.

Over Appeltje van Oranje

Het Appeltje van Oranje is een prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving. Op 4 oktober vindt de uitreiking plaats in Paleis Noordeinde in Den Haag. Die dag ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op Paleis Noordeinde vertegenwoordigers van de genomineerde projecten.
 

Vind jij ook dat We Care Helmond een Appeltje van Oranje verdient? 

STEM dan NU OP WE CARE HELMOND

Stemmen kan vanaf 31 mei tot en met 9 juni 2023!


Hoe wordt bepaald wie een Appeltjes van Oranje winnen?

Begin oktober 2023 ontvangen drie sociale projecten het felbegeerde Appeltje van Oranje.

Ze hebben dan de volgende selectieprocedure achter de rug:

  • De eerste selectie door het Oranje Fonds op basis van hun inschrijving.
  • De Stemtiendaagse van 31 mei tot en met 9 juni om publieksstemmen te krijgen.
  • Een pitchdag op zaterdag 17 juni, waar kanshebbers hun initiatief pitchen.
  • Op 17 juni kennen we de tien genomineerde initiatieven.
  • In september 2023 kiest het bestuur van het Oranje Fonds de drie winnaars.

Meer informatie over Appeltje van Oranje