Buurtbemiddeling

Een goed contact met je buren is fijn, maar soms klikt het niet zo goed. De spanning kan zo hoog oplopen, dat je niet meer met elkaar praat. Buurtbemiddelaars kunnen helpen om tot een oplossing te komen.

 Wat doen buurtbemiddelaars?

Buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers. Ze helpen buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen en nodigen buren op een neutrale plek uit om met elkaar te praten. Ze oordelen niet over de schuldvraag en hebben een geheimhoudingsplicht.

Lees hier het verhaal van buurtbemiddelaars Mieke en Ruud

De Buurtbemiddelaar
 

Voor wie is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners die een betere verstandhouding willen hebben met hun buren. Buurtbemiddeling is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Beide buren denken zelf mee over mogelijke oplossingen en werken hieraan mee. Buurtbemiddeling is gratis.
LEVgroep heeft buurtbemiddelaars in Best,  Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Son en Breugel.

Video URL

Bovenstaand filmpje wordt verteld vanuit LEVBest, maar deze werkwijze geldt ook voor al onze andere locaties waar buurtbemiddeling actief is. 

Hoe kun je buurtbemiddeling inschakelen?

Je kunt zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling, maar het kan ook zijn dat je wordt doorverwezen door gemeente, politie of woningcorporatie.