DJ training Son en Breugel jongeren talentontwikkeling
Datum

Jongerenwerkers organiseren een DJ-training om talentontwikkeling te stimuleren

Inhoud

Vanuit onze huidige activiteiten waren diverse jongeren in beeld met de behoefte naar talentontwikkeling. Vanuit diverse gesprekken is de interesse ontstaan om een DJ-training te organiseren. Samen met de jongeren en de leraar zijn we gaan kijken wat passend is voor de DJ-training en zijn binnen ons netwerk gaan kijken welke jongeren innerlijk gemotiveerd waren om hier aan deel te nemen.

Om de kwaliteit van de DJ-training te borgen was het van belang dat er niet meer dan vijf deelnemers waren. We hebben hierdoor de afweging gemaakt hoe we training onder de aandacht gingen brengen.

Van bepaalde jongeren wisten we vanuit ons nauwe contact dat er interesse was om meer met muziek te doen. De jongeren in kwestie hadden behoefte aan talentontwikkeling, uitbreiding van sociale contacten en dagbesteding. Deze jongeren zijn persoonlijk benaderd of zij innerlijk gemotiveerd waren om deel te nemen aan de DJ-training. De overige plekken hebben we gecommuniceerd via onze andere kanalen.

Door maatwerk te bieden aan bepaalde jongeren zijn zij persoonlijk gegroeid, hebben een nieuwe passie ontwikkeld en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan tussen de deelnemers. De jongeren spreken nu wekelijks thuis of binnen één van onze locaties af om samen muziek te maken, te kletsen en samen te eten. Daarnaast zijn de jongeren gemotiveerd om in 2023 hun kennis met andere jongeren te delen en hier nieuwe activiteiten uit te laten groeien. Enkele ideeën zijn een festival, draaien tijdens carnaval in JC Oase en een DJ-Café.

Naast dat de DJ-training tot mooie successen heeft geleid is er ook een learning aan het verhaal. Doordat we maatwerk hebben geboden en de groep deelnemers een relatief kleine groep was hebben niet alle jongeren in Son en Breugel de gelijke kans gekregen om hier aan deel te nemen. De verwachting is dat er nog meer jongeren zijn die het gaaf zouden vinden om hier meer van te leren. Dit biedt kansen voor de toekomst om te kijken of we dit vaker terug te laten komen en jongeren met dezelfde passie met elkaar te verbinden.

Een deelnemer van de DJ-training vertelt wat Jongerenwerk van LEVgroep voor hem betekent: 

"Een organisatie die zich inzet voor het belang van jongeren. Waarin jongeren deel kunnen nemen aan activiteiten, maar ze ook zelf kunnen organiseren. Jongeren worden geholpen met het leggen van sociaal contacten of andere dingen waar ze tegenaan lopen. Daarnaast vind ik alle medewerkers toegankelijk en hebben ze allemaal een eigen kracht." -

Lees meer over deze DJ-training op Mooi Son en Breugel 

 

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen