gameverslaving jasper 2022 storytelling jaarverslag son en breugel
Datum

Jasper (14) had een gameverslaving en bezorgde ouders kloppen aan bij een ambulant jongerenwerker

Inhoud

Met een organisatie werd er een online FIFA ’23 toernooi georganiseerd waarin jongeren onderling online tegen elkaar een wedstrijd kunnen spelen en tegelijkertijd in een ‘party chat’ met elkaar kunnen communiceren. Gedurende middag hoorde een betrokken medewerker bij een deelnemer dat één van de ouders riep dat hij het in de avond maar moet afsluiten omdat hij al de hele nacht niet geslapen heeft.

Het is de uitdaging om betreffende jongere, Jasper, te kunnen uitnodigen voor een moment om het hierover samen te hebben. Dat kan zowel online als fysiek bij een van de activiteiten van het jongerenwerk aanbod.

*Jasper is vervolgens uitgenodigd door onze ambulant jongerenwerker om naar het jongerencentrum te komen om daar samen te gamen en te praten. Samen met Jasper en zijn ouders zijn ze het gesprek aangegaan om Jasper zijn gamegedrag terug te dringen. Zijn ouders zijn doorverwezen naar een organisatie om meer handvatten te krijgen over gamen en online gedrag van pubers.

Bewustwording is gecreëerd bij Jasper en zijn ouders hebben handvatten gekregen over hoe om te gaan met pubers en online (game-) gedrag.

*Wegens privacy gebruiken we voor dit verhaal een fictieve naam en een stockfoto.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen