steunouder vrijwilliger gezin met chronisch zieke kinderen
Datum

Helma ondersteunt als steunouder-vrijwilliger een gezin met twee chronisch zieke ouders

Inhoud

Een gezin met twee ouders en twee kinderen ervaren een overbelasting door chronische ziekte. Het ontbreken van een steunsysteem heeft gezorgd voor een overbelaste situatie. De combinatie van ziek zijn, voor de kinderen zorgen en werken, maakt dat er weinig eigen tijd is voor de ouders. Voor de kinderen is het erg fijn als er ook vanuit een andere invalshoek liefdevolle aandacht is.

Om meer ruimte en lucht te krijgen bij de ouders is een dagdeel inzet van een vrijwilliger erg waardevol om de opvoeding aan te kunnen van de kinderen. We willen voorkomen dat ouders omvallen.

Er wordt gezocht naar een geschikte vrijwilliger en er wordt een kennismaking georganiseerd.  Als het voor zowel de ouders als de vrijwilliger als prettig wordt ervaren wordt een vervolgafspraak gemaakt. Als dat het geval is volgt de kennismaking met de kinderen. Door middel van een appgroep is er direct contact en worden er afspraken gemaakt. Uiteindelijk is de afspraak dat de kinderen om en om naar de vrijwilliger, *Helma, gaan zodat zij 1-op-1 aandacht krijgen. Ook zijn er dagen dat beide kinderen bij Helma zijn of iets ondernemen met de vrijwilliger. Het is hartverwarmend om te zien en mee te krijgen wat voor klik er is en hoe dankbaar het gezin is.

De ouders krijgen lucht en zijn dankbaar voor de inzet van de vrijwilliger. De ouders kunnen de andere dagen beter de opvoeding (met uitdagingen) aan. De kinderen hebben een fijne tijd met Helma.

Eén van de ouders benadrukt nog: "Ik ben erg dankbaar voor de inzet van de steunouder. Ik vind het zo bijzonder dat zij dit zo maar voor ons doet. Onze kinderen hebben het erg fijn bij haar en dat vinden wij ook heel erg fijn."

*Wegens privacy gebruiken we voor dit verhaal een fictieve naam en een stockfoto.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen