2023 verhaal move cynthia scholier son en breugel - stockfoto en fictieve naam
Datum

Cynthia maakt de overstap naar de brugklas en volgt de MOVE-training zodat ze beter om kan gaan met deze grote verandering

Inhoud

*Cynthia vindt het spannend om naar de middelbare school te aan. Ze is op de basisschool gepest en heeft er geen fijne tijd gehad. Ze maakt zich zorgen hoe dit op de middelbare school zal zijn. Cynthia vindt het spannend om naar de middelbare school te aan. Ze is op de basisschool gepest en heeft er geen fijne tijd gehad. Ze maakt zich zorgen hoe dit op de middelbare school zal zijn.  

Cynthia heeft in haar thuissituatie al wat moeilijkheden meegemaakt. Ze vindt veranderingen lastig en is gevoelig voor reacties en gedrag van anderen. Ze kan moeilijk zelfstandig keuzes maken. 

Cynthia heeft deelgenomen aan de training MOVE - overstappen naar de brugklas (voor jongeren uit Son en Breugel via Leren met LEVen heeft daardoor andere kinderen leren kennen die worstelen met soortgelijke thema’s. Het is voor haar fijn herkenning te zien en het met anderen te kunnen bespreken. Door de gesprekken en verschillende werkvormen (ook met samenwerking van o.a. de GGD) hebben we handvatten gegeven hoe ze om kunnen gaan met dit soort situaties. We hebben middelbare scholieren (eerdere deelnemers van MOVE) uitgenodigd om ze te laten interviewen door de groep 8 kinderen. Hierdoor hebben de kinderen ervaringen gedeeld en vragen aan elkaar kunnen stellen. We sloten iedere bijeenkomst af met gezamenlijk eten, waar iedereen bij betrokken werd. Dit zorgde voor samenhorigheid en een ongedwongen sfeer.  We hebben gekeken bij welke reguliere activiteiten de kinderen ook aan zouden kunnen sluiten en hebben we ook bij een deelnemer een matchmentor ingezet.

We onderhouden contact met het groepje en vragen aan ze hoe het gaat. We merken dat ook patronen van de basisschool tijd doorsijpelen in de middelbare school tijd. Ontmoetingen met anderen (gelijkgestemden) in de vrije tijd kunnen een periode op school draaglijker maken.

*Wegens privacy gebruiken we voor dit verhaal een fictieve naam en een stockfoto.

Ben jij of ken jij iemand in Son en Breugel die een herkenbaar verhaal heeft en ondersteuning nodig heeft bij de overstap naar de brugklas?

Volg dan de training MOVE - overstappen naar de brugklas 

 

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen