oude statushouder amir doet vrijwilligerswerk bij LEVgroep
Datum

Amir doet vrijwilligerswerk en verbetert hierdoor zijn Nederlandse taal

Inhoud

Als statushouder was Amir op zoek naar werk. Vanwege zijn leeftijd en een taalbarrière verliep dit proces moeizaam. Via het steunpunt vrijwilligerswerk is het Amir gelukt om als vrijwilliger aan de slag gegaan. Het vrijwilligerswerk geeft hem voldoening en hierdoor kan hij zijn Nederlandse taal verbeteren.

Amir is een statushouder op leeftijd en heeft zijn inburgering gedaan. Daar was hij op zoek naar werk.

Amir had al verschillende pogingen gedaan om aan het werk te komen. Dit lukte niet goed en hij dreigde een beetje in een sociaal isolement te komen. Leeftijd en taal bleken een probleem bij het vinden van werk.

Onze medewerker heeft samen met Amir gekeken naar mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen waarbij hij de mogelijkheid had om onder de mensen te komen en Nederlands te spreken zodat hij zijn taalvaardigheid niet zou verliezen.

Amir is bemiddeld naar vrijwilligerswerk en heeft het daar erg naar zijn zin. Het geeft voldoening om iets te doen voor anderen en bovendien kan hij door het vrijwilligerswerk zijn Nederlandse taal verbeteren. Hij wilde zelfs nog meer vrijwilligerswerk doen omdat het zo goed bevalt.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen